Heti Krónika

kedd, 2018, február 20 - 09:02

Az idősek körében népbetegségnek számít a demencia és annak egy válfaja az Alzheimer kór. Egerben „ Alzheimer Cafe” néven hoztak létre önsegítő csoportot a betegségben szenvedőknek és azok hozzátartozóinak.

kedd, 2018, február 20 - 09:00

Személyét ért támadásként értelmezte Mirkóczki Ádám a Jobbik országgyűlési képviselője Lombeczki Gábornak, a Fidelitas megyei választmányi elnökének rá vonatkozó kijelentéseit. A Jobbik országgyűlési képviselője az M25-ös útépítéssel kapcsolatos nyilatkozatháború miatt tett feljelentés. Az első fokú ítéletében a Fővárosi Törvényszék neki adott igazat. Az ítélet nem jogerős, mivel Lombeczki  megfellebbezte azt. 

kedd, 2018, február 20 - 08:55

2.7 milliárd forint bevétellel és ugyanennyi kiadással számol a város önkormányzata a múlt szerdán elfogadott költségvetésében. Nagy Csaba polgármester az ülésen arról is tájékoztatta a jelenlévőket, hogy vásároltak egy 57 személyes korszerű autóbuszt, valamint egy nyertes pályázatnak köszönhetően elkezdődött a Közösségi Ház külső felújítása is.

kedd, 2018, február 20 - 08:52

A Zöld Városközpont tervezése szükségessé tette lakossági fórum összehívását.  A múlt keddi rendezvényen Hoór Kálmán főépítész ismertette a jelenlévőkkel a  piac területére vonatkozó új rendezési tervet. A módosítás célja, hogy összhangba kerüljön a hatályos rendezési terv a nyertes pályázattal.

kedd, 2018, február 20 - 08:50

Egyre több az internettel kapcsolatos visszaéléssel találkoznak a füzesabonyi rendőrök. Az utóbbi időszak legkirívóbb esete az volt, amikor egy sértettől majomvásárlás lehetőségével csaltak ki pénzt a bűnözők. A szakemberek arra is felhívják a figyelmet, hogy az egyik legveszélyeztetettebb korosztály a fiatalok és a gyermekek.

kedd, 2018, február 20 - 08:46

A hamis méztől védené az uniós piacot az úgynevezett mézjelentés. Erdős Norbert, a Fidesz európai parlamenti képviselője országjáró körútjának egri állomásán elmondta: Magyarországnak különösen fontos a méhészeti ágazat és a méhek védelme, hazánk ugyanis a harmadik legnagyobb mézelőállító ország az unióban.

kedd, 2018, február 20 - 08:43

Teret neveztek el Wass Albertről a megyeszékhelyen. A névtábla leleplezésén ott voltak az egri fertálymesterek is.

 

 

kedd, 2018, február 20 - 08:41

Hagyományos magyaros, erdélyi, sőt még keleti fűszerezésű sajtos kolbász is készült a VII. Felnémeti disznótoron és pálinkamustrán. Az idén kilenc csapat nevezett be a kolbásztöltő versenyre, míg a pálinkamustrára 25 féle párlat érkezett.

kedd, 2018, február 20 - 08:40

Véget ért a farsang kezdődik a böjt. A Széchenyi István Katolikus Iskola közössége ünnepi szentmisén vett részt hamvazószerda reggelén.

kedd, 2018, február 13 - 08:53

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kiírásán több mint 20 millió forintot nyert el a Füzesabonyi Városi Könyvtár és Közösségi Ház, a Könyvtárral a tudásért pályázattal. Az elnyert összegből megvalósuló programokkal a 350 diák iskolán kívüli tanulást segítik.

Oldalak