A Füzesabonyi Városi Televízió részvétele a 2024. június 9-i, európa parlamenti és helyi önkormányzati választásokon – NYILATKOZAT

Célunk: a választás minden szereplőjére kiterjedő, kiegyensúlyozott és egyenlő esélyeket biztosító műsorszolgáltatás.

A meglévő folyamatosan jelentkező műsorunkat (Heti Krónika) az érvényben lévő szerződésünk szerint sugározzuk. A választási műsorokat „Önkormányzati választás 2024 Füzesabony ” főcímmel különítjük el az egyéb műsorszámoktól.

1. Az ingyen biztosított választási műsorok a következők:

  1. 2024. május 24-től június 9-ig 12 alkalommal lehetőséget biztosítunk a Helyi Választási Bizottság által nyilvántartásba vett önkormányzati képviselőjelöltek valamint a polgármester jelöltek számára a bemutatkozásra.

  • önkormányzati képviselőjelöltek : max 2 perces időkeretben

  • a polgármester jelöltek: max 5 perces időkeretben ismertethetik programjukat.

A megjelenés sorrendje megegyezik a szavazólapon lévő sorrenddel!

A bemutatkozás un. konzerv adásban történik semleges, egységes háttér előtt. A jelöltek maguk határozhatják meg öltözéküket, és az ezen elhelyezett szimbólumokat. Nevük és a jelölő szervezet neve embléma nélkül ( függetlenek esetében „ Független jelölt”), egységes színnel, a bemutatkozás ideje alatt a képernyőn végig olvasható. A bemutatkozó műsorban a jelöltek személyesen vehetnek részt, őket előre elkészített videófelvétel nem helyettesítheti.

A bemutatkozások felvételeit május 7-től május 16 -ig rögzítjük!

  1. Helyi Választási Bizottság által nyilvántartásba vett önkormányzati képviselőjelöltek valamint a polgármester jelöltekről készült a bemutatkozók felkerülneka www. fuzesabonytv.hu honlapunkra. A bemutatkozókat az „Önkormányzati választás 2024 Füzesabony” hivatkozás alatt lesznek láthatóak

A jelöltek névvel, fényképpel, a jelölő szervezetet logó nélkül feltüntető hivatkozások alatt, alfabetikus sorrendben kerülnek fel a weboldalra.

  1. A KÉPHÍR-ben Helyi Választási Bizottság által nyilvántartásba vett

önkormányzati képviselőjelöltek valamint a polgármester jelölteket fényképes formában bemutatjuk. A bemutatkozás időtartama: 2024 május 10-től június 9-ig. A jelöltek névvel, fényképpel, a jelölő szervezet logója feltüntetésével kerülnek a KÉPHÍR-be.

Kérjük a jelölteket, hogy színes fotójukat illetve a jelölő szervezetük színes logóját május 9-ig juttassák el a szerkesztőségbe!

2. A jelöltek és a jelölő szervezetek szereplése a HETI KRÓNIKA című magazinműsorban:

A magazinműsorban kiegyensúlyozott tájékoztatást és egyenlő feltételeket biztosítunk a választáson induló jelöltek és jelölő szervezetek számára. Viszont a parttalan politikai vitáknak, a televízión keresztüli üzengetésnek és a negatív kampánynak nem kívánunk teret adni!

Ebben a műsorban a Helyi Választási Bizottság tevékenységét és a kampányesemények bemutatását „Önkormányzati választás 2024 Füzesabony ” rovat címmel különítjük el az egyéb anyagoktól.

Kampány eseménynek számít minden olyan rendezvény, fórum, sajtó tájékoztató amely egy politikai párt, választási koalíció vagy annak jelöltjének a választásokon való sikeres szereplését segíti, és a róla alkotott képet népszerűsíti.”

Kampányidőszakban a HETI KRÓNIKA magazinműsorban a szerkesztőség 3 perc / kampány esemény időtartamban tudósít a Füzesabonyban zajló rendezvényekről.

Az egyenlő feltételek elvének betartásáért a kampányidőszakban szabályozni kívánjuk a közfeladatot ellátó jelöltek megszólalási lehetőségét. A szerkesztőség nem tekinti kampányeseménynek azokat a történéseket amelyik a közfeladatot ellátó jelölt munkaköréhez kapcsolódik, valamint aktuális eseményhez köthető!

3. Kapcsolattartás a szerkesztőség valamint a jelöltek és a jelölő szervezetek között:

A szerkesztőség a jelöltek vagy a jelöltek által kijelölt személyekkel áll kapcsolatban. Az igényeket( megjelölve a kampányeseményt) a rendezvényt megelőző 3 napig- írásban!- jelezni kell a szerkesztőség felé. email: vtvfuzi@gmail.com) Egyéb esetben nem tartjuk kötelező érvényűnek a rendezvényen való megjelenést.